Станишев обвини Овчаров, че работи за ГЕРБ

В интерес на управляващите е БСП да бъде демонизирана и разбивана. Хората, които работят за това, обслужват най-вече интересите на ГЕРБ. Това заяви вчера на „Позитано“ 20 лидерът на БСП Сергей Станишев. Поводът: критиката на шефа на столичните социалисти Румен Овчаров, който на събрание пред градския съвет на БСП заяви в понеделник вечерта, че "образът на крадливата партия вече е директно свързан и с физиономията на Сергей Станишев и местенето на фигурките около тази физиономия съвсем не може да имитира каквато и да било промяна в партията". На заседанието Румен Овчаров оттегли своята оставка, която подаде на 18.10.2009 г. Тогава той призова Станишев да направи същото.
„Не бива отношенията между градската организация на БСП и Националния съвет да бъдат заложник на нечии лични политически амбиции“, добави вчера Станишев. Той заяви, че щял да се радва, ако Овчаров като председател на градската организация, предложи своето виждане за промяната, която да доведе до изборна победа на следващите местни избори. Станишев припомни, че Овчаров, който се идентифицирал с промяната, бил срещу младежкото обединение в БСП. Лидерът на БСП каза още, че винаги е споделял виждането, че ако не е доказано, че някой е корумпиран, не бива да се оцветява с черна боя. „Не е тайна, че като министър към Овчаров имаше сериозни атаки и имаше сериозна загуба на обществено доверие, което доведе до неговата оставка“, припомни Станишев. Ден по-рано Румен Овчаров обяви, че „мръсните в партията са станали толкова, че не се виждали чистите“.
„Да се налага на БСП образа на неморална и корумпирана партия ние няма да приемем, точно защото повечето от членовете и симпатизантите на БСП са най-чувствителни към такива въпроси. Да се твърди, че едва ли не председателят на БСП е толерирал и организирал корупцията в страната, също е необосновано“, заяви вчера лидерът на лявото крило в БСП Янаки Стоилов.
„Доста забавно е въпросът за моралните ценности да обсъждат точно Румен Овчаров и Сергей Станишев“, каза вчера пред „Класа“ Илия Божинов, бивш член на ръководството на БСП и сегашен лидер на партия „Българска левица“. Според него единственият начин БСП да се очисти морално е хора, които са били или все още са в ръководството на партията, да отстъпят път на по-младите.

Станете почитател на Класа