Лютви Местан: Не съм в схемите на Красьо, sms- ите са от мобилен оператор

Райко Байчев

Зам.-председателят на ДПС Лютви Местан отрече да е замесен в схемите на плевенския бизнесмен Красимир Георгиев, известен като Красьо Черничкия. Местан заяви вчера в парламента, че Красимир Георгиев наистина му е звънял, но разговорите са продължили няколко секунди и самият депутат от ДПС не го познава. Отговорът на Местан дойде ден след като лидерът на РЗС и председател на комисията за борба с корупцията Яне Янев заяви, че Лютви Местан е имал 2 изходящи разговора и 3 sms-а със скандалния плевенски бизнесмен.
Според Янев с Красьо са говорили още депутатите Касим Дал и Ердоан Ахмедов от ДПС и Кирил Добрев от БСП.
„Получавам по 30-40 разговора на ден и имам само един телефон. Двата пъти, когато този човек ме е търсил, съм правил така, както правят всички хора, на които им се обаждат непознати номера – затварял съм, след като установя, че лицето ми е неизвестно“, заяви Лютви Местан. „А sms-ите са пратени от мобилния оператор и са съобщения за неприето повикване“, заяви още зам.-председателят на ДПС. Местан добави, че телефонът му е разпространен публично и е лесно за всеки да го намери. Той съобщи, че е изпратил писмо до главния прокурор Борис Велчев с искане да му бъде предоставена цялата информация, свързана с обвиненията на Яне Янев. „Настоявам данните да бъдат предоставени на всички медии и огласени писмено и звуково“, каза Местан.
„Не съм виждал това лице, не съм си говорил с него“, каза Кирил Добрев от БСП и добави, че в сряда вечер е получил sms от непознат номер със съдържание „мръсен комунист“.
Ердоан Ахмедов от ДПС коментира лаконично, че не е имал целенасочени разговори с Красьо Черничкия.
Касим Дал, за когото Яне Янев твърди, че има 123 разговора с плевенския бизнесмен, не бе открит за коментар.
„Отиваме към развръзка на този сложен казус. По мои убеждения Красьо е едно поставено лице, което е изпълнявало поръчки на политиците, които са имали власт в този момент“, заяви лидерът на РЗС Яне Янев. „Ние искаме да знаем има ли хранителна верига между политици, бизнесмени и магистрати, вплетени в корупция“, каза още Янев и добави, че комисията за борба с корупция в парламента ще има специално заседание на тази тема.

Станете почитател на Класа