Яне Янев: 59 хиляди гласа са манипулирани на изборите в София

59 000 гласа са били манипулирани на частичните местни избори в София на 15 ноември. Това обявиха от „Ред, законност и справедливост" на пресконференция вчера. Експертите на партията са изчислили, че в 32% от протоколите на секционните избирателни комисии има разминаване в броя на подадените бюлетини и вписаните в списъците избиратели.
„Нашите експерти са установили, че неточните гласове в резултат на тези манипулации са 44 000. Ако добавим и 15 000 фантомни бюлетини, се получава обща сума в резултата на 59 000 гласа. Според наши данни повече от 10% от протоколите са разписани, преди да приключи изборният ден. Разписани са на празни бланки и считаме, че това е груба фалшификация и би трябвало Административният съд да се произнесе. Дори да не касира изборите, да отчете грубите закононарушения", заяви лидерът на РЗС Яне Янев.
Според прочита на протоколите, който са направили експертите на партията, най-ощетен от нарушенията е кандидатът на РЗС, и то в най-големите райони. „Заради това ще искаме ръчно преброяване на бюлетините“, заяви Янев.

Станете почитател на Класа