Червените бламираха пет предложения на Станишев

Димчо Михалевски, Борислав Гуцанов, Атанас Костадинов, Николай Малинов и Георги Пирински не влизат в Изпълнителното бюро на БСП. Това обяви на пресконференция в събота председателят на партията Сергей Станишев. Те не са били одобрени от пленум на Националния съвет, тъй като на гласуването не са събрали 50+1 процента от гласовете. Заради това членовете на ИБ бяха намалени от 21 на 17. В новото ръководство на партията влязоха Деница Златева, Корнелия Нинова, Евгений Узунов, Катя Николова; Ваня Добрева, Михаил Миков, Янаки Стоилов, Илия Баташки, Явор Гечев, Владимир Топенчаров, Бойко Великов, Ангел Найденов, Дора Янкова, Кирил Добрев, Кристиан Вигенин, Димитър Горов. Димитър Дъбов и Стефан Данаилов оттеглиха своите кандидатури още преди началото на изборите.
„Новият състав на Изпълнителното бюро на БСП в следващите дни ще предложи конкретна програма за начина на работа на партията, за организационно обновление и отваряне на партията към гражданското общество“, обяви на пресконференция след заседанието на НС Корнелия Нинова. Първото заседание на новото ръководство ще бъде този вторник. Тогава то ще предложи на Националния съвет, който ще свика до 10 дни, организационни и структурни промени. Те ще се отнасят за съветите и комисиите на Националния съвет.
„Това е бюро, в което няма нищо ново, бюро, което е имитация на промени, и бюро, което очевидно е избрано с манипулации на вота на членовете на Националния съвет“, заяви Румен Овчаров, народен представител от Коалиция за България. Според него там няма място за работещи хора, а само за хора, които ще имитират работа.

Станете почитател на Класа