Георги Кадиев иска обяснения от Станишев за скандалите в ДАНС

„Класа“

Ще поискам от Сергей Станишев да каже цялата истина за липсващите доклади на ДАНС на пленума на БСП, който ще се проведе утре. Това заяви вчера на извънредна пресконференция на „Леге“ 10 кандидатът за кмет на столицата Георги Кадиев. Брифингът беше анонсиран от щаба му така:„БСП променя кампанията си в София“.
"Няма как да се боря с корупцията в Столична община и срещу „котараците и котараченцата“ около нея, без преди това да съм убеден, че е изчистена и БСП", мотивира се Кадиев. Според него грешка е, че след като лидерът на партията е разполагал с данни за корумпирани хора в ръководството й, не ги е оповестил навреме, а сега се стига дотам докладите да се вадят от други политически сили като компромати срещу самата БСП.
„Поставен съм в невъзможност да водя кампания“, каза пред „Класа“ Кадиев. Той добави, че цялата тази помия около спецслужбите измества дебата за столицата. „За да имаме успех, ръководството на БСП се нуждае от нови хора и нов морал“, каза още кандидатът за кмет. Той напомни, че ако допреди две седмици между образите на БСП и Сергей Станишев обществото е правило разлика, след преизбирането му за председател от конгреса на 18 октомври, то ги възприема като едно и също нещо. А в такъв случай негативите, които той трупа около случващото се, са и за партията. Кадиев каза също, че ще настоява, когато се сформира новото Изпълнително бюро на БСП, в него да има минимално присъствие на хора от парламентарната група – най-много двама, а хората в ръководния орган да имат мандат. Кадиев беше един от тези, които поискаха оставката на Станишев на 18 октомври, когато 47-ият конгрес на БСП проведе редовното си заседание в НДК.
Вчера в интервю пред „24 часа“ Румен Петков също нападна Станишев. „ Да бяхме избрали Муйо Пилата, щяхме да вдигнем рейтинг от 5% заради интереса към Муйо“, казва Петков. Според него Станишев води партията към разпад и затова Петков не изключва появата на нов ляв проект.


„Котараците“ били пернишки бизнесмени

"Котараците" са фирмите, които асфалтират София, ремонтират училищата и детските градини и тези, които разпределят линиите в Столичен автотранспорт. Това каза на пресконференция вчера Георги Кадиев. Според него, кръгът на „котараците” е факт през последните 19 години. Те са хора, които се увъртат около кметовете на града – Александър Янчулев, Стефан Софиянски, Бойко Борисов. Сайтът „Всеки ден“ беше по-конкретен. Вчера там излезе информация , че „котараците“ са пернишките бизнесмени Иван Алексиев и Богомил Гьорев, които се занимават с мащабно строителство в София и по морето. Те са печелили поръчки по изграждането на софийското метро и езерото Ариана.

Станете почитател на Класа