И Румен Овчаров поиска оставката на Сергей Станишев

„Класа“

Искам оставката на Сергей Станишев, след като вместо промяна се предлагат камуфлажни мероприятия и се налага интригантски подход в БСП. Това каза вчера пред БНТ Румен Овчаров, лидер на Градската организация на партията в столицата. На 6 октомври оставката на Станишев бе поискана от Румен Петков от ефира на bTV. На въпрос дали са се обединили двамата в единен фронт, Овчаров заяви, че е доста силна мисълта, че са се прегърнали с Румен Петков. „По този повод ще припомня заглавието на американския филм „Аз помня какво направи миналото лято“, каза бившият министър на енергетиката, който бе принуден от Станишев да подаде оставка заради съмнения за корупция. Доказателства за това няма.
Овчаров попита също така кой е бил лидерът на БСП преди 8 години. „Нали Георги Първанов го извади като зайче от ръкава си и го назначи за председател на партията. И изведнъж стана незаменим. Не може партия със 100-годишна история и 170 000 членове да има един-единствен човек за лидер, това е от времето на БКП, когато бе партия държава и лидерите й бяха пожизнени“, заяви Овчаров. Той допълни, че няма да се кандидатира за поста. И подчерта, че Георги Кадиев, който е кандидат за кмет на София, също няма да участва в тази битка. На 18 октомври БСП ще проведе редовно заседание на 47-ия си конгрес, в което няма точка избор на нов председател. Бившата депутатка Татяна Дончева обаче заяви, че ще се състезава за поста.
Лидерът на БСП Сергей Станишев заяви вчера вечерта преди заседанието на Софийската градска организация, че не отчита като грешка това, че не си е подал оставката след загубата на 5 юли. „Въпросът е дали се води дискусия за това, как БСП да стане по-силна да разшири своето влияние в следващите две години до местните избори - не изключвам да има и други избори, или се води битка за оцеляване на отделни фигури в БСП”, каза той. И допълни: „Понякога се налагаше да поемам битки, които не са чисто мои – в това число в немалка степен и предизборната битка с днешния министър-председател, защото нямаше много други желаещи. И днес хора от БСП, които са доста критични, вместо да работят като фигури от опозицията, тичат в Министерския съвет, за да водят свои договорки.”

Станете почитател на Класа