Кадиев има сили за балотаж срещу Фандъкова

Кандидатът на БСП за кмет на столицата Георги Кадиев има реални шансове да се изправи срещу кандидата на ГЕРБ Йорданка Фандъкова на втори тур на местния вот в София заради сравнително високия процент на нерешилите кого да подкрепят – 27,2%. Това сочат резултатите от проучване на общественото мнение, проведено в периода 24-27 септември от агенция “Скан”. Кандидат-кметът от ГЕРБ в София Йорданка Фандъкова и претендентът за поста от БСП Георги Кадиев се очертават като двете най-сериозни кандидатури за столицата. 55,5% от имащите право на глас заявяват, че ще подкрепят настоящия министър на образованието, а 17,3% застават зад бившия зам.-министър на финансите.
Любопитен факт е, че кандидатът на БСП има значително по-висок рейтинг на доверие в столицата от партията, която го издигна за кандидат-кмет.
Според агенцията към края на септември ГЕРБ печели доверието на половината от избирателите в София, Синята коалиция има доверието на малко по-малко от 10% от избирателите, а БСП се нарежда на трето място, получавайки подкрепата на 6,9% от софиянци.
Според агенция „Скан“ на предстоящите частични местни избори в столицата активността ще е по-висока в сравнение с предишния местен вот и до урните ще отидат около 45% от имащите право на глас.


Станете почитател на Класа