Яне Янев: Доклад от 1000 страници уличава Станишев в политически чадър

В парламентарната комисия за контрол на ДАНС е предоставен доклад от 1000 страници, съобщи вчера лидерът на РЗС и председател на комисията за борба с корупцията Яне Янев. Според Янев докладът се фокусира върху корупцията по високите етажи на властта в държавата. „От този доклад става ясно, че бившият премиер Сергей Станишев е прикривал сигнали за корупционни практики“, обяви Янев.
„Станишев обаче не е предприел мерки, защото в един от тези доклади има и данни, уличаващи самия Станишев и неговия брат“, каза Янев.
„Председателят на БСП Сергей Станишев в качеството си на министър-председател на Република България не е получавал доклад на ДАНС със сигнали за корупция, свързани с бивши министри от кабинета му.“ Такова съобщение разпространиха вчера от пресцентъра на БСП в отговор на обвиненията на Янев. „В мандата си на премиер Сергей Станишев не е прикривал информации и данни за извършени нарушения”, се казва още в съобщението. Председателят на комисията за ДАНС Иван Костов пък се усъмни дали има такъв доклад. „Настоявах пред шефа на ДАНС Цветлин Йовчев да съобщи дали подобен доклад е даван на Станишев, но засега отговор не съм получил“, каза Костов.

Станете почитател на Класа