ДСБ и БСП имали общо начало и поведение

В един и същи ден ДСБ и БСП поискаха от ГЕРБ представянето на управленска програма и дадоха срокове, съвети и препоръки, което може да бъде записано като поредно доказателство за общ генезис и стил на поведение. Това пише в декларацията на партия „Ред, законност и справедливост”, разпространена вчера.
„Подобно единомислие на така наречени политически противници е емблематичен пример за фалша на политиката на старите партии от прехода, за сбъркан политически модел, който няма нищо общо с нормално европейско поведение и идеологически критерии за принадлежност”, се казва още в документа.
Според РЗС искането ГЕРБ да представи програма, преди да завършат експертизата и анализът на предишното управление, е политически капан, който цели партията на Борисов да се провали още в самото начало. „Такава програма трябва да се направи отговорно и на базата на цялостна концепция за функционирането на държавното управление, националното развитие и стратегическите приоритети в условията на динамично променящата се световна икономическа и финансова криза”, допълват от „Ред, законност и справедливост“.

Станете почитател на Класа