БСП също искала проверки на кабинета "Станишев"

Ние сме съгласни да се правят проверки, подкрепихме и предложението Сметната палата да провери работата на Министерския съвет. Но държим, ако нищо нередно не се докаже, обвиненията да се обявят за клевета. Това заяви вчера пред БНР депутатката от БСП и говорител на червената партия Корнелия Нинова. Тя каза, че ако се докажат престъпления, те трябва да бъдат внесени в прокуратурата.
„Ние искаме по-бързо да се изнесат случаите, защото това настроение в обществото, че цялото минало управление е престъпно, е порочно“, каза Нинова. Според нея веднага след загубата на изборите в БСП са започнали анализ на изминалото управление.
„Това, което сме постигнали, трябва да бъде признато от нашите опоненти, трябва да има обективна оценка“, бе категорична червената депутатка.
Нинова не скри негодуванието си, защото според нея в продължение на два месеца парламентът не работи. „Колегите от ГЕРБ не правят нищо, и то в момент на икономическа криза. На първия парламентарен контрол питанията по всички икономически въпроси са били отклонени“, коментира тя.
Корнелия Нинова заяви още, че финансовият министър Симеон Дянков води непоследователна политика за замразяването на доходите заради дефлацията, а заради вдигането на акцизите ще се появи и инфлация. Тя допълни, че в момент, в който предстои да се повишават акцизите на горива, цигари и алкохол, не се правело абсолютно нищо.

Станете почитател на Класа