Каракачанов разговаря с президента и коментира ремонта на кабинета

Каракачанов разговаря с президента и коментира ремонта на кабинета
  • Written by:  classa
  • Date:  
    25.07.2020
  • Share:

В политиката трябва да има диалог, а не - война на унищожение. Трябва да има врата, през която институциите да минават и да могат да разговарят. Това коментира във Велико Търново вицепремиерът и министър на отбраната Красимир Каракачанов, който присъства на събитие заедно с президента Румен Радев.


Двамата са разговаряли, а Каракачанов посочи, че е за диалог в нормални отношения.


Президентът Радев с първи коментар за оставките и новите назначения в кабинета „Новият министър на вътрешните работи е професионалист от кариерата и не е политическо лице", посочи вицепремиерът по повод Христо Терзийски, който вече оглавява МВР.


„Министърът на здравеопазването е уважаван професор, лекар", добави Каракачанов за проф. Константин Ангелов.


Министърът на отбраната участва в официалната церемония по присвояване на първо офицерско звание на курсантите от 142-ри випуск „Добруджански" на Националния военен университет (НВУ) „Васил Левски" във Велико Търново. „Вие ставате командири в армия, която в своята близо 1400-годишна история има основната заслуга за оцеляването и съществуването на българската държава, държавност и българската нация. Не забравяйте едно - в своята дълга история България има и силни държавници, и позорни държавници, имала е партии, които са управлявали добре, и такива, от които се срамуваме и историята ги е забравила. Но едно трябва да помним – българският народ никога не се е срамувал от своята армия. Тя има дълг - да пази териториалната цялост, суверенитета на българската държава, живота и просперитета на българската нация", заяви Каракачанов, цитиран от пресцентъра на МО.


„Влезте в редовете на Българската армия като офицери с гордо вдигнати глави, защото вие сте лидери не само на хората, които утре ще бъдат ваши подчинени, а и в българското общество. Имайте това самочувствие, вие го заслужавате. Чакат Ви много трудности и изпитания. Българската армия все още е в процес на реорганизация и модернизация. Ще има много проблеми, които именно вие ще трябва да решавате. Не забравяйте вашите подчинени, които ще ви гледат и ще чакат вашия пример. Следвайте славните традиции на българската войска и на българските командири. Убеден съм, че службата ви няма да бъде лека, но ще бъде достойна и ще заслужи уважението на цялото българско общество и гордостта на вашите родители", каза министър Каракачанов.


На церемонията присъстваха и президентът и върховен главнокомандващ Румен Радев, заместник-началникът на отбраната генерал-лейтенант Димитър Илиев, командирът на ВВС генерал-майор Цанко Стойков, командирът на Съвместното командване на силите генерал-лейтенант Любчо Тодоров, висши офицери, военни аташета, представители на местната и държавна власт.

Станете почитател на Класа