Атанас Зафиров: Бедността е най-сериозната тема в България

Атанас Зафиров: Бедността е най-сериозната тема в България
  • Written by:  Classa.bg**
  • Date:  
    09.07.2020
  • Share:

„Темата за бедността е най-сериозната тема в България. Има стигма върху публичното говорене по тази тема. А тя се превръща в проблем и за националната сигурност, защото бедността ражда маргинализация, дори изключване на цели социални групи". Това заяви членът на ИБ на БСП Атанас Зафиров пред БСТВ. Той припомни, че днес от БСП са провели втора среща, този път експертна, в разширен кръг между партии в лявото пространство и неправителствени организации по темата доходи и неравенства.

„Днес се събрахме и направихме много ползотворна и смислена дискусия, установихме, че ни събират много повече неща от тези, които ни разделят. Ще излезем с обща позиция от тази среща", коментира още Зафиров. По думите му темите, обсъдени по време на дискусията, ще бъдат представени пред обществото. Той припомни, че този формат остава отворен и за други леви формации: „Надявам се, че ще прерасне в крачка към консолидацията на лявото политическо пространство."

Зафиров подчерта, че не е достатъчно единствено експертно говорене по темата за доходи и неравенства, а са необходими радикални мерки за смяна на модела, което по мнението му минава през смяната на настоящото управление.

Станете почитател на Класа