Михаил Миков: Нинова бяга от финансов отчет за състоянието на партията

Михаил Миков: Нинова бяга от финансов отчет за състоянието на партията
  • Written by:  Classa.bg**
  • Date:  
    08.07.2020
  • Share:

Очевидно ситуацията в БСП не е спокойна преди избора за нов председател на партията. Очевидно ръководството и Корнелия Нинова се опитва на всяка цена отново да продължи след тази кампания - бяга от отчетите. Знаете на последния пленум, който накрая беше провален, включително с напускането на приближените на Нинова, не беше обсъден финансовия отчет на партията. Това каза в сутрешния блок на БТВ „Тази сутрин" Михаил Миков, бивш председател на БСП, бивш вътрешен министър. Това, което официално излезе от Сметната палата е 6 милиона дефицит за 2019 година. И при период на спряна субсидия през 2020 година как въобще функционира партията, как е тя финансово осигурена, запита той. В момента маса офиси в страната са затворени, хората, които трябва да изпълняват политическа дейност, нямат средства за това.

Големия въпрос е, че тази битка за председателското място не се превръща в състезание на идеи, защото в последните години БСП загуби левия си образ, това е големия проблем, коментира Миков. Битката се превръща в междуличностни нападки и обвинения, допълни той. Проблемът е, че с политиката, която води партията, въпреки негативите, които търпи ГЕРБ след 10-годишното си управление, то доверието няма да отиде като скачени съдове към БСП, защото я няма алтернативата, няма я лявата идея. Ще има фрагментиран парламент - малко ще вземе Мая, малко ще вземе Слави, малко ще вземе този, онзи, ще се появяват нови спасители, смята още Михаил Миков.

Усилията, които полага Корнелия Нинова най-вероятно ще й спечелят отново председателското място, въпроса е на каква цена - с цената на тежки противоречия след това в самия пряк избор и начина, по който става този пряк избор. Не е проблема прекия избор, а начина по който той се случва, смята бившият председател на левицата.

Вчера не гледах, но чух за случая с Христо Иванов и опита му да акостира на плажа „Росенец". Недопустимо е плажът, който е публична държавна собственост да бъде по този начин използван. Някои неща трябва да бъдат и да си останат публична държавна собственост, иначе утре някой може със своята охрана, независимо дали е от НСО, или частна охрана, да загради пътя, за да не може да мине човек. Това са абсурди, които трябва да бъдат прекратени.

Станете почитател на Класа