Няколко звучни шамара за Нинова в Плевен

Няколко звучни шамара за Нинова в Плевен
  • Written by:  Classa.bg**
  • Date:  
    07.07.2020
  • Share:

Звучни политически шамари получи Корнелия Нинова по време на младежката конференция в Плевен този уикенд. Оказа се, че начина, по който е свикнала да действа в своя изгода, при младите социалисти няма как да мине. Първият "шамар", който получи лидерът на БСП, беше преизбирането за втори мандат на Николай Бериевски. Нинова имаше надежди той да не бъде преизбран и неслучайно в сговор с новия й любимец Борислав Гуцанов, бяха организирали издигането на друг кандидат за председател на младежите - Николай Гочев, който обаче се отказа в 12 без 5.

Вторият шамар за Корнелия Нинова беше огромната подкрепа, която събра Атанас Атанасов, когото тя уволни заедно с още 3-ма политически организатори, заради съмнения, че са близки до Кирил Добрев. Атанасов, който досега беше и организационен секретар на Младежкото обединение, получи най-много гласове за член на НС на младежите. 179 от 194 гласували младежи подкрепиха Атанас Атанасов за втори мандат в ръководството на младежката организация на левицата. Присъствали на конференцията разказват, че в изказването си Атанас Атанасов изрично е подчертал, че Младежкото обединение е обект на интриги от страна на депутати, приближени на Нинова, които са се опитали да вкарат клин в отношенията между младежите, но не са успели. Той е припомнил и важни позиции, които е заемала младежката организация, като е била спомената и декларацията, с която младежите призоваха Нинова да върне уволнените им другари. Бурни аплодисменти е получило и споменаването на младежките акции по време на карантината, които Нинова се опита да "яхне" в последния момент, като присъстващите обсъждаха интервютата й  по време на карантината, в които обясняваше, че всички акции се случват по нейна инициатива и с нейна помощ. 

"Видя, че набираме скорост и реши да се присламчи, но този път не й се получи. Това си бяха акции и инициативи изцяло на младежките организации по места" - коментираха делегати пред "Труд".

С това знаците към Корнелия Нинова от страна на младежите не спряха и в Националния съвет попаднаха отново знакови младежи, които са заявили открито, че не подкрепят провежданата от нея политика, особено по вътрешнопартийни въпроси.

Присъствали в залата споделиха, че при изказването на Атанасов, Нинова демонстративно си тръгнала. Новината за избраните делегати от страна на младежката конференция, също я заварила неподготвена, тъй като всички те са хора с мнение и не симпатизират на БСП лидерката.

Изобщо уикендът не е бил много приятен за Корнелия Нинова, която се опита да огрее и две важни за левицата конференции - тези в Плевен и Шумен. Надявайки се, че като присъства на място, тя ще бъде единствена номинация за председател на партията. Оказа се обаче, че местните структури нямат никакво намерение да се съобразяват с Нинова и са гласували всички предложени кандидати за председател на БСП. Така номинации имат не само най-голямата заплаха за стола на Нинова Кирил Добрев, но и Красимир Янков, Калоян Паргов, Валери Жаблянов, дори Георги Гергов.

Осъзнавайки неспирното си пропадане, единствената радост за Корнелия Нинова била, че Димитър Дъбов не бил избран за делегат на Конгреса от Шумен. Това предизвиква само снизходителни усмивки у партийците, които са наясно, че Дъбов ще бъде делегат така или иначе предвид дългата му партийна кариера и разпознаваемост в цялата партия.

Станете почитател на Класа