Филип Попов - депутат, един от любимците на Нинова: „БСП все още е жива, дори във Видин“

Филип Попов - депутат, един от любимците на Нинова: „БСП все още е жива, дори във Видин“
  • Written by:  Classa.bg**
  • Date:  
    08.05.2020
  • Share:

Един от малкото верни любимци /докога ли!?/ на Нинова, депутатът Филип Попов, воден за ръчичка от студентската скамейка, през партийното израстване и депутатстването от предишния председател Михаил Миков, клел му се във вярност до гроб и първи го предал заради Корнелия Нинова още на конгреса, на който стана преврата в БСП - сега блести с "интелектуалния си и морален капацитет" и високомерничи по отношение на видинската организация, която го е издигнала за народен представител, че "...все още била жива"!

Обидени от поведението на избрания от тях депутат, видински социалисти, начело с председателя на ОбС на БСП Димитър Велков, изпратиха до Нинова, до НС на БСП, до Парламентарната група на "БСП за България" и до редакцията на Поглед инфо писмо с подписка, за да изразят възмущението си от недопустимото поведение на техния "избраник".

Писмото публикуваме по-долу:

До  Корнелия Нинова, председател на НС на БСП

До  НС на БСП

До  ПГ на "БСП за България"

До  БСТВ

Уважаеми другари,  

Обръщаме се към вас с тревога и огорчение от поредното действие, което създава напрежение вътре в партията и едновременно с това разклаща общественото доверие в БСП. Изглежда, че омразата и агресията вече са норма на общуване между съпартийци. По това няма никаква реакция в органите на партията и очевидно мълчаливо се наблюдава до къде ще доведе този процес. 

На 27 април 2020 г. в ефира на Българска свободна телевизия депутатът Филип Попов направи скандални и обидни заключения относно БСП - Видин и конкретни другари. Няма да се спираме на личните нападки, те са грозни и говорят повече за този, който ги изрича. Не можем обаче да подминем общите заключения, които засягат достойнството на всеки един социалист и образа на партията във Видин и областта. Сред възмутителните заключения и внушения на Попов са: „БСП все още е жива, дори във Видин“; „липсва какъвто и да е партиен живот и партийните организации на практика не функционират и не провеждат никаква политика“.

БСП - Видин постига години наред едни от най-добрите изборни резултати за БСП в страната и това го знаят всички. Тази оценка уронва престижа не само на видинската организация, благодарение на която Филип Попов няколко пъти е избиран за народен представител, но и на цялата партия. 

Неблагодарността на Филип Попов е по-малкия проблем.

Възмущение буди фактът, че тези твърдения са направени в нашата телевизия, за чието създаване и функциониране плащаме членовете на партията. Финансираната от нас телевизия се превърна в инструмент за омаскаряване. Не може медия на БСП да се използва за разчистване на лични сметки, а още повече за заклеймяване на цели организации. 

Ние, социалистите от Видинската партийна организация, се разграничаваме от думите и действията на Филип Попов. Очакваме националното ръководство и Парламентарната група да вземат категорични мерки за пресичане на подобни прояви, които уронват престижа на партията.

Видинската организация винаги е била сред задаващите дневния ред в партийния живот на БСП и е допринесла с личности като Александър Лилов, Петър Младенов, Михаил Миков и др. 

Изявленията на Попов не кореспондират с истината: Когато Миков беше председател, Попов предложи изключването на Пламен Трифонов и други другари, а сега рони сълзи за него. Близките им отношения през последните години, включително и по време на общинските избори, са част от причините за нашите резултати на общински избори във Видин. За сведение, през 2015 г. Пламен Трифонов беше „земеделец”, а през 2019 г. „атакист” и за това бракониерстване на гласове от БСП, Филип Попов знае много добре, включително е участвал в него. Знае и Александър Симов, който е идвал във Видин и го е осъждал. 

Защо е нужно да се тиражират тези манипулации от БСТВ?

 Можем да изброим още много неща, но смятаме, че няма нужда и това няма да подобри политическия климат и отношенията в нашата партия. Но обидата по повод тиражираното остава и тя при всички случаи ще тежи докато не получим официално извинение.

Настояваме за позиция и разграничаване на ръководството и Парламентарната група от действията на Попов, уронващи престижа и подкопаващи доверието в Българска Социалистическа Партия.

 

Ето и оригиналното писмо

 

 

 Поглед.инфо

 

Станете почитател на Класа