Борисов: Задачата ми е да ви опазя живи! Никой никъде в света не е направил нищо по-добро от нас

Борисов: Задачата ми е да ви опазя живи! Никой никъде в света не е направил нищо по-добро от нас
  • Written by:  Classa.bg**
  • Date:  
    16.04.2020
  • Share:

"Всеки път ще започвам и ще свършвам с едно – спасихме ви от мигрантската криза, сега ще ви запазим и от това. Задачата ми е да ви опазя живи! Колкото и да ни мразят заради мерките заради коронавируса. И аз преди време питах доктора кога ще хвърля патерицата… Той каза – след 31 дни, това е положението", заяви премиерът Бойко Борисов, който инспектира тунела „Железница“ на автомагистрала „Струма“. Той подчерта, че никой никъде в света не е направил нищо по-добро от това в България, съобщава сайтът onovini.eu. „Всички бизнеси, които могат, работят. Тези, които не могат, впоследствие ще ги компенсираме, ще им помагаме, така че държавата да работи. Задачата ми е да ви опазя живи”, подчерта премиерът Бойко Борисов, цитиран от Нова телевизия.

 

 

Премиерът Бойко Борисов и здравният министър Кирил Ананиев аплодираха медиците в поликлиниката в Банско. След инспекция на АМ „Струма“ при Благоевград, Борисов посети Банско, за да провери как протича тестването в града.

"Убедихме се, че медиците имат дрехи, имат предпазни средства, работят в пълен обем, така че масово да се тестува градът, както и съседният Разлог. „Струма“ ви се строи, така че догодина – живот и здраве, пак да е пълен курортът. Това е целта, но аз трябва да ви запазя здрави и живи, нищо друго не е важно в момента. Трябва да убедим хората, че спазването на мерките е най-правилно", каза още премиерът Борисов след като видя в работна обстановка служителите на МЦ „Свето Благовещение“.

 

Снимка: БулФото

 

Имаме над 20 000 PCR теста, чакаме и друга поръчка от Южна Корея за най-качествените тестове, каза Борисов.
Има и много дарения, по сметката на МЗ има над 4 млн. лева, които ще ги използваме за закупуване и на предпазни средства и за тестове. Родолюбието за пореден път се показа, допълни Ананиев.

Европейският център за превенция и контрол на заболяването току-що излезе с доклад, в който ни оценяват като най-малкия брой заболели, това показва, че мерките, които сме предприели, са в правилната посока, и то превантивно, заяви Ананиев.

Само да оживеем, после ще решим всичко, каза Борисов по повод притесненията на малкия и среден бизнес в Банско.

При посещението си в дърводелския цех на банскалията Димитър Юнчов, Борисов заяви, че впечатленията са му отлични. Благодаря на Митко и баща му Гошо, които бяха най-зле по време на карантината. Те възобновиха производството, започнаха първите експедиции за Холандия на прекрасни мебели. По време на карантината си плати на работниците отпуск. И сега всички ми благодариха, че имат такъв шеф.

Станете почитател на Класа