Борисов: Без реваншизъм!

Моника Стоянова

Всичко, което сте започнали, което е добро и се толерира от Брюксел, ще бъде не само продължено, но и ще си чувате имената, когато работим по тези теми. Слабостите и нередностите, които са допуснати, незабавно трябва да се отстраняват. Това каза министър-председателят Бойко Борисов по време на официалната церемония по приемането на изпълнителната власт в Министерския съвет.
Борисов беше категоричен, че две неща няма да допусне да се случат в политически план – етническа нетолерантност и политически гонения. „Ако има някакви пропуски или неспазване на процедури, има правосъдни органи, които трябва да следят за спазването на закона“, каза още Борисов. Той допълни, че дълго време е работил в опозиция и знае колко е важно опозицията да е конструктивна и „да не казва на бялото черно“.
„Правителството на европейската интеграция, икономическия растеж и социалната отговорност предава щафетата на управлението на правителството на европейското развитие на България.“ Това каза бившият вече премиер Сергей Станишев при предаването на властта вчера. Той допълни, че значителната парламентарна подкрепа и убедителната победа на изборите дават много възможности пред новите управляващи, но налагат и много високи отговорности.
„Далеч съм от мисълта, че сме били перфектни. Допускахме и грешки, но показахме, че имаме воля и способност да ги преодолеем“, категоричен беше Станишев.
Премиерът Борисов благодари на своя предшественик за възможността в първите месеци от управлението да търсят заедно диалог. „Нека бъдем единни и да си помагаме в областта на националната сигурност, европейската интеграция и въвеждането на еврото“, призова още новият министър-председател.

Станете почитател на Класа