Йордан Цонев: За нас е винаги добре да падне това правителство

Йордан Цонев: За нас е винаги добре да падне това правителство
  • Written by:  Classa.bg**
  • Date:  
    18.01.2020
  • Share:

"Единственият сектор, за който мога да кажа, че нямаше криза през последните 6-7 години, това е финансовият. Той се управлява консервативно, стабилно и както трябва", подчерта за-председателят на ПГ на ДПС

"За нас е винаги добре да падне това правителство. Много пъти в това студио съм го казвал. Най-малкото в него има националисти, те не са хомогенна част от самата коалиция и създават нестабилност". Това каза заместник-председателят на парламентарната група на ДПС Йордан Цонев в предаването "Панорама" по БНТ.

Той коментира присъединяването на ДПС към вота на недоверие към правителството като добави, че смяна на властта ще има смисъл тогава, когато е ясна посоката.

"Многото кризи, които се получиха в това управление, бяха породени и от коалиционния партньор, и от недостатъчно стабилност, но може би единственият сектор, за който мога да кажа, че нямаше криза през последните 6-7 години, това е финансовият сектор. Той се управлява консервативно, стабилно и както трябва", подчерта той.

Йордан Цонев разграничи три фази на кризите - начална, остра, хронична. Началната фаза е т. нар. "предупредителна", когато има комплекс от симптоми, които показват, че след време ще има криза, поясни той.

"В острата фаза на кризите премиерът Борисов се справя добре. Той се намесва там, когато кризата влезе в тази фаза, използва различни инструменти на властта и успява. Дори два пъти е използвал инструмента "оставка". Но успява да овладее кризата и да се справи в по-голямата си част. Бих казал, че най-трудно политиците се справяме с кризите в началната фаза", обясни Йордан Цонев.

 

 

 

Станете почитател на Класа