Крум Зарков: Страната е в положението „вода гази – жаден ходи”

Крум Зарков: Страната е в положението „вода гази – жаден ходи”
  • Written by:  Classa.bg**
  • Date:  
    03.01.2020
  • Share:

"Водната криза в Перник не е бич Божий, а е резултат от грешно управление на водата, в случая на яз. „Студена” и това е отговорност на правителството", каза в интервю за БТВ „Тази сутрин“ депутатът от „БСП за България“ Крум Зарков.

Той напомни, че сигнали за задаваща се криза с водоснабдяването на Перник са подавани от месеци. Ако правителството вършеше работа си не само формално, а качествено, щеше да вземе мерки много отдавна, заяви социалистът.

 

Крум Зарков: Страната е в положението „вода гази – жаден ходи”

 

По думите му страната е в положението „вода гази – жаден ходи” заради лошо управление на водните ресурси – 50% от водата изтича по стари тръби.

"България разполага и чрез евросредства, и чрез налични ресурси  с пари, разполага и с вода, но те изтичат – парите в джоба на някого, а водата – по улиците", каза  депутатът от левицата.

От БСП се подготвят да внесат вот на недоверие към правителството за провал в политиката по околна среда и води, обяви лидерът на партията преди празниците. Целта на този вот е да се набележи път за излизане от кризата, уточни Крум Зарков.

Станете почитател на Класа