Яне Янев: Правилно е да получим комисията по корупция

Райко Байчев

В определени сектори, в които РЗС се е доказало, като например борбата с корупцията, ще е правилно да получим председателство на комисия в парламента. Това каза вчера пред „Класа“ лидерът на РЗС Яне Янев по повод думите на бъдещия премиер Бойко Борисов, че вероятно ще назначи и хора от опозиционни партии като шефове на комисии.
„Трябва само ясно да се изясни кои са опозиция и кои не – защото в парламента ще има една проправителствена опозиция – на РЗС и Синята коалиция, и една корумпирана такава – на БСП и ДПС“, уточни Янев. Според него е задължително да има постоянна комисия за контрол на ДАНС, както и комисия, която да работи по въпроса с конституционните реформи във връзка с искането на РЗС за промяна на конституцията.
„Като цяло може да има редуциране на комисиите, за което говори Бойко Борисов, но трябва да е сериозно, а не конюнктурно“, коментира Янев. Кандидатът ни за заместник-председател на парламента ще е Атанас Семов“, добави още лидерът на РЗС.
Атанас Семов е директор на Института по европейско право и ръководител на катедра „Европейско право” в СУ „Климент Охридски”, припомниха от РЗС. Самият Янев е избран за председател на парламентарната група след заседание на РЗС вчера. Заместник-председатели ще бъдат Тодор Великов, Марио Тагарински и Димитър Чукарски, а парламентарен секретар – Бисерка Петрова.

Станете почитател на Класа