Мая Манолова - земетресението, което ще разруши глинените крака на колоса ГЕРБ!

Мая Манолова - земетресението, което ще разруши глинените крака на колоса ГЕРБ!
  • Written by:  Classa.bg**
  • Date:  
    08.09.2019
  • Share:

От няколко месеца насам всички придворни медии са тръгнали на джихад срещу Мая Манолова. Достатъчно е човек да прекара само няколко минути в интернет, за да го разбере. Най-кресливият, най-арогантният и най-жълтият сайт всеки ден вади, пуска и забърква такива отровни коктейли от лъжи, инсинуации и интриги, че ако човек погълне дори малка доза от тях ще си каже, че Сатаната е просто един добродушен втори братовчед на истинското зло - Мая Манолова.

Тази истерия, този тон на откровения компромат, тази стилистика на жълтия бълвоч изобщо не е случайна. Просто през 2019 година стана така, че най-накрая се появи кандидат, който може да разтърси мощно и да разруши бастиона на ГЕРБ - София. Това е почти философска ситуация - точно когато се усещаше най-силна, точно когато си мислеше, че пред нея има хоризонт още от два мандата, партията на Бойко Борисов се сблъска с единствения човек в тази държава в момента, който може да ги унищожи с една бърза и бляскава победа.

 

Резултат с изображение за „Мая Манолова!“

 

И да, името на този човек е Мая Манолова!

Не го казвам да я хваля. Това е труден жребий, предстои й да мине през много изпитания, тепърва ще има да чува зловещи неща за себе си.

Но всичко това се дължи на едно - тя може да е земетресението, което ще разруши глинените крака на колоса ГЕРБ!

Само вижте лицата на гербаджийските фюрери, когато говорят за нея - очевидно е, че те осъзнават това. Не напразно, щом Мая официално обяви, че влиза в голямата битка за София, изведнъж имената на всички останали кандидати потънаха в мъглата на забравата.

Остана само тя.

Тя, срещу мастодонтите на корупцията!

Тя, срещу паяжината на статуквото!

Тя, срещу цялата система, която изсмуква София като вампир!

И нека пак да повторя.

Това не е комплимент.

Мая Манолова изтегли късата клечка!

Цяла България ще гледа местните избори в знак на надежда, че бойкоборисовщината може да бъде поставена на колене и политически екзекутирана точно днес, точно сега!!!

Никой друг не може да свърши тази задача!

Заради това ще го кажа крайно, ще го кажа нетолерантно, ще го обявя на висок глас:

Който не подкрепя Мая Маналова за кмет на София, работи за ГЕРБ!!!

Да, несправедливо е!

Да, много десни поетични души сега се гърчат от болка, но ситуацията е точно такава!

Или търсиш истинската алтернатива и гласуваш за Мая, или се мяташ обратно в леглото на Бойко Борисов и си признаваш, че си мазен политически спекулант, който добре се е вписал в статуквото!

Не се безпокойте - ГЕРБ ще ви погалят по перчемчетата, ще ви приласкаят обратно във вампирската бърлога. Все пак потребността им от политически баламурници, които да бъдат смукани и стригани като овце, е безкрайна.

Ситуацията днес е заредена с политически експлозив. Точно там, откъдето започна възходът на Бойко Борисов през 2005 година, сега може да започне неговото политическо свличане.

И ГЕРБ, по паниката им личи, прекрасно осъзнават картината на неизбежното.

Победа срещу тях в София ще постави бомба под премиерския стол на Борисов!

Оттам нататък ще видите, че партията им ще започне да се пропуква и лющи като стар и забравен грим.

Ако бъдат улучени с кол в сърцето, те просто ще станат на пепел и прах. И, да, знам, че прекалявам със сравненията, но след 10 безкрайни години във властта, ГЕРБ започват да приличат наистина на древен демон, преял с власт, подкупи и схеми.

Този възможен сценарий поставя една голяма въпросителна пред БСП.

Готова ли е БСП наистина да разтърси ГЕРБ и да ги отстрани от власт!?

Защото, ако е готова - друг кандидат освен Мая няма!

Ако левицата наистина иска да потърси своето бъдеще във властта, тя трябва да я подкрепи без да затъва в дребнотемия!

Мая Манолова не е идеалният, но тя е реалният кандидат!

Тя носи възможността за победа и всеки опит за оспорването на това буквално налива вода в мелницата на ГЕРБ.

Заради това смятам, че пред левите хора в столицата дилема не стои - те биха подкрепили Мая Манолова, защото вече са изморени от безкрайното статукво на алчните партийни кариеристи на ГЕРБ и искат да видят как един нов енергичен и смислен кмет може напълно да промени това!

Виждам, че много мои другари, дали основателно или не е друга тема, се притесняват от част от изявленията на Инициативния комитет на Мая Манолова. Спорете с тях, ако искате. Давайте си мнението, но нека това да не ви спира от подкрепата за нея.

Истината е, че политиката е изкуство на възможното!

Тоест на втори тур Мая може да спечели като привлече гласовете на десните. А за целта тя трябва ясно да демонстрира, че е равноотдалечена от всички политически субекти и в очите й не съществува разделение между леви и десни.

Това е достойно политическо поведение за човек, който е тръгнал на кръстоносен поход за промяна!

Такава цел е смислена, защото победата на Мая Манолова ще влее обратно адреналин на здравия политически разум и може да върне смислената основа на политиката!

Ако тя бъде избрана с подкрепата и на десните, това ще даде шанс на десницата да изкупи безкрайните си исторически грешки и недоразумения, които в крайна сметка създадоха Бойко Борисов.

Така че е съвсем нормално да се протегне ръка и към тях.

Има такива исторически мигове - в които трябва да се обедини необединимото, за да може основният противник да бъде разгромен на бойното поле.

Тоест вместо да търсим кусури на Мая, трябва да се радваме, че тя дойде като подходящия човек в подходящото време, за да извади въглените от огъня и да ни даде малко надежда, че ГЕРБ могат да изглеждат уплашени, стресирани, гневни от страх и опитващи се да се скрият обратно в сенките.

За първи път от 30 години насам левицата и десницата могат да постигнат реален идеен консенсус - дайте да смажем олигархията, а след това ще се делим на леви и десни!

За мен това е най-големият плюс на Мая!!!

Тя дава шанс на политическото, дава шанс на гражданското начало да се изпълнят с нов смисъл и да повярват в своите собствени сили.

Така че ще има време, когато ще говорим какво ще правим в София. Ще дойдат дните, в коите ще спорим върху конкретните идеи и тяхната реализация.

Предстоят ни дълги дебати за едно или друго решение. Но това ще стане след победата.

А сега за мен най-важен е разгромът на ГЕРБ!

Това е задача номер 1!

И заради това без колебания избирам Мая.

Както и всички останали, които чакат промяната с надежда.

Надежда за първи път от много години насам!

* Ако желаете, можете да споделите статията с приятели.

 

 

Станете почитател на Класа