Лявото крило в БСП иска извънреден конгрес

Александър Сивилов

За да се отговори на натрупаните проблеми и да се спре отливът от БСП, лявото крило в партията предложи да се проведе извънреден конгрес през есента с избор на нови делегати при широка представителност. Това е записано в декларация, която разпространи вчера по време на националната си конференция лявото крило в БСП.
„Членовете и структурите на лявото крило гласуват недоверие на настоящото ръководство на БСП не само заради изборната загуба, но и заради неговата политика“, посочи Янаки Стоилов, който е председател на движението. Според него следващият конгрес на социалистите трябва да бъде подготвен не от сегашното Изпълнително бюро, а от комисия, в която да се включат представители на сегашното ръководство и на всички среди и тенденции в партията, за да не се стигне до „апаратен конгрес, каквито са последните“.
„Ще предложим да свикаме конгрес на БСП на 18 септември. Това време ни е необходимо, за да направим един сериозен анализ на изборната загуба“, заяви пред БНР говорителят на социалистите Корнелия Нинова.

Станете почитател на Класа