КНСБ става партньор на управление, което бори кризата

Ще бъдем лоялен партньор на тази власт, която поднася верни икономически и социални решения на кризата. Това каза председателят на КНСБ д-р Желязко Христов в рамките на дискусия с представители на политическите партии.
Според него България се нуждае от специализиран трудов съд, уреждането на правото на индивидуална и колективна жалба, подобряване на образователната система, спешни решения за борба с корупцията. Трябва да се инвестира в човешки потенциал, каза още Христов. Ако няма ясна програма, есента няма да е спокойна нито за управляващите, нито за гражданите, заяви председателят на КНСБ.
Времената, които предстоят на България, няма да бъдат от най-веселите, каза по време на форума председателят на БСП-София Румен Овчаров. За България е най-важно да има правителство, но такова не може да бъде създадено без БСП, допълни той.
България е заплашена с предпазна клауза от ЕС, ако не реформира съдебната си власт, каза Екатерина Михайлова от Синята коалиция. Според Михайлова прокуратурата трябва да излезе от съдебната власт, както и да бъде съкратен мандатът на главния обвинител. Тя призова и за преразглеждане на бюджета заради кризата.

Станете почитател на Класа