Възстановиха Румен Андреев в НСлС

Бившият зам.-министър на вътрешните работи Румен Андреев беше възстановен от Висшия съдебен съвет (ВСС) на стария си пост като зам.-директор на Националната следствена служба (НСлС). Той беше освободен от МВР на 30 май заради това, че в деня на национален траур (29 май) е бил на празненството в ресторант "Континентал Плаза" за рождения ден на Венци Рангелов, началник на служба “Контрол на общоопасните средства” (КОС) в Столичната дирекция на вътрешните работи (СДВР). Вчера той беше подкрепен с гласовете на 16 от общо 17 от участвалите във вота членове на ВСС. Възстановяването на Андреев стана, въпреки че комисията по предложенията и атестациите към съвета беше излязла с решение да остави без уважение молбата на Андреев. От там са на мнение, че той не може бъде възстановен, тъй като при назначаването му за зам.-министър е подал молба за освобождаване от съдебната система като цяло, а не за временно, докато заема пост в МВР. Междувременно членовете на ВСС освободиха Бойко Рашков от поста следовател, тъй като той поема ръководството на Националното бюро за контрол на специалните разузнавателни средства.


"Черничък човек с ланци" можел да купи ВСС за 200 000 евро

"Черничък човек с ланци" от Плевен изпращал емисари сред кандидатите за административни ръководители в магистратурата и обещавал подкрепа от Висшия съдебен съвет (ВСС) срещу сумата от 200 000 евро. Това разказа по време на вчерашното заседание на съвета Иван Колев, член на ВСС и председател на бюджетната му комисия. За тези пари плевенчанинът обещавал да осигури подкрепата на 13 от членовете на съвета.
Пред своите колеги Колев съобщил, че е направил и проверка в Плевен за въпросната личност. Мъжът се казвал Красьо, а бившият шеф на Софийския районен съд дори успял да разбере с какъв автомобил се движел из града.

Станете почитател на Класа