Янев поиска директен дебат с премиера

Лидерът на РЗС Яне Янев призова премиера Сергей Станишев на дебат вчера. „Вие станахте известен с продължителните си настоявания за политически дебат със столичния кмет и се аргументирате с това, че на България й трябват лидери, а не странични наблюдатели", казва Янев в писмо до медиите. Той настоява дебатът да е в сутрешния блок на bTV.
В същото време ген. Илия Илиев, който е мажоритарен кандидат на РЗС в Плевен, направи изявление относно присъединяването си към Янев. „Не влизам в политиката, за да си изчистя делото, 23 години съм работил на ръба на закона, не ми е нужен имунитет. Целта, която си поставям, ако вляза в парламента, е да работя за противодействие на корупцията“, посочи Илиев. Той напусна МВР след скандала с издаването на фалшив паспорт на сръбския наркобос Будимир Куйович.
Малко по-рано през деня вътрешният министър Михаил Миков коментира изказване на Илиев от понеделник, „че МВР не бори корупцията, а с хората, които се борят срещу нея“. „Кандидатите за депутати правят изявления, разчитащи на имунитета си. А и не разбирам как хората напускат системата на МВР и започват тогава да я критикуват и да виждат недъзите й“, каза Миков.

Станете почитател на Класа