СДС се оплака на европосланици от съда

Димитър Драганов

Лидерът на СДС Мартин Димитров и водачът на листата за Европарламента Надежда Михайлова се оплакаха вчера на посланиците от страните - членки на ЕС, от решенията на българския съд. Синьото ръководство информира дипломатите за сагите около регистрацията си.
„Политически натиск на партия на страна - членка на ЕС, е проблем за целия съюз”, коментира Димитров след срещата. Според него нечестната игра срещу сините се развива с пълна сила. Синият лидер обясни, че за последните 5 месеца партията е водила десет съдебни дела, от които е спечелила седем. „Битките в съда срещу нас са, за да не можем да показваме провала на управляващите, каза още Димитров. По думите му няма да има проблем Синята коалиция да се регистрира за изборите за 41-во народно събрание.
Надежда Михайлова пък заяви, че целта на цялата атака срещу СДС е да се подмени политическият дебат.
Синята коалиция официално представи и кандидатите си за ЕП. След водачката Надежда Михайлова се нареждат Светослав Малинов от ДСБ и Петя Ставрева от „Обединени земеделци“. Бившият посланик на България в ООН Стефан Тафров заема четвъртото място. Стартът на кампанията си Синята коалиция ще даде утре в зала 1 на НДК с концерт.

Станете почитател на Класа