БСП: прокуратурата да разпита Бойко Борисов

От БСП ще настояват прокуратурата да разпита столичния кмет Бойко Борисов във връзка с изявленията му, че разполага с данни за източване на средства от общината, съобщи вчера председателят на левицата в Столичния общински съвет Жельо Бойчев.
Общинските съветници от БСП в София поискаха и среща с главния прокурор Борис Велчев заради информациите, че от Столична община са източвани средства чрез дейностите по чистота.
„Крайно съм изненадан, че публична фигура, каквато е кметът на столицата, може да говори за изтичане на огромна сума пари и да не направи нищо за търсене на отговорност на тези, които са го правили”, каза общинският съветник от БСП Георги Кадиев.
Искането на социалистите за среща с Борис Велчев бе провокирано от изказването на кмета Бойко Борисов по-рано вчера, че „Сергей Станишев ще остане в историята като човек, който се занимава с Вълка и с боклука на София, и е провалил всичко“.
„Най-вероятно далаверата на Станишев е да направи завода за боклук частен и да го даде на Вълка“, каза още Борисов.
Червените общинари поискаха още правителството да събира временно техническите такси от строителните фирми, вместо общината, за да използва средствата за ремонт на инфраструктура.

Станете почитател на Класа