Регистрираха Синята коалиция без СДС

Елза Людмилова

Синята коалиция бе регистрирана вчера без СДС за регистрация в ЦИКЕП за участие в изборите за Европарламент на 7 юни . В документите като съпредседатели са записани Иван Костов и Мартин Димитров. Представляващ коалицията ще е Димитров.
Коалицията включва ДСБ, РДП, политическа партия „Обединени земеделци“ и БСДП. „Борим се за трима евродепутати – Надежда Михайлова, Светослав Маринов и Петя Ставрева“, каза пред журналисти след регистрацията Мартин Димитров. По думите му от тук нататък коалицията си поставя за цел да бие ДПС. „Доган и Станишев се страхуват, че скоро ще бъдат вън от властта“, каза още той по повод драмите около регистрацията на СДС и отлагането на делата за вписване на новото ръководство.
„Вулкан от недоволство предизвикаха проблемите с регистрацията ни, затова смятам, че ще има висока активност на нашите избиратели и ще покажем силен резултат“, коментира още съпредседателят на коалицията. Следващото управление ще бъде демократично с участието на Синята коалиция, каза още Мартин Димитров. Той допълни, че ще сезира ВКС, ако Пламен Юруков направи регистрация на името на СДС.
„Това е последният ден, в който говорим за регистрацията на десните“, каза Надежда Михайлова. Тя допълни, че от тук нататък ще говорят за политиката и за спечелване на дясно мислещите хора в България, както и на тези, които искат реална промяна. „За тези две години видяхме, че сегашното управление не може да превърне европейското членство в реален успех за всеки един човек“, каза още Михайлова.
Иван Костов нарече регистрацията на Синята коалиция сериозен отговор на всички машинации, пред които са с изправили. „С нас се държат като с врагове. 20 години никой не си е позволявал в българския политически живот да превръща определени политически партии във врагове - върнахме се в годините отпреди 1989 година”, каза още Костов.
На въпрос на журналисти как ще коментират изнесените днес данни от социологическо проучване на МБМД, според което Синята коалиция ще получи около 3 процента от гласовете на избирателите, Димитров каза, че имайки предвид коя агенция е правила изследването, се учудва, че изобщо СДС е получила някакви гласове.„Истинският ни процент е около девет“, каза още Димитров.

Станете почитател на Класа