Бойко Борисов: Прехвърлят мандатите в селата на Доган

Райко Байчев

Решението на ЦИК да се намалят мандатите от София, Варна и Бургас е безскрупулно. От това печелят селата на ДПС и Ахмед Доган, каза вчера кметът на София Бойко Борисов по време на откриването на метрото от Националния стадион „Васил Левски“ до жк „Младост“. „Доган и Станишев са цинични, нямам думи за начините, по които искат да си запазят властта и да си осигурят служебна победа“, каза Борисов. Европа вижда манипулациите, които се правят от правителството, добави лидерът на ГЕРБ. По повод конфликтите с регистрацията на СДС Борисов каза: “Това си е тяхна работа и ГЕРБ не се меси. Съжалявам, че са допуснали това да се случи“. В същото време от ГЕРБ обявиха, че мотото на партията за предстоящите евроизбори е „Да докажем, че България може!“.
Метрото от Националния стадион „Васил Левски“ до жк „Младост“ бе открито вчера От стадиона до „Младост“ се стига за 10 минути, а влаковете ще идват през 7 минути. В момента са налични 4 мотриси, а ще тръгнат още 4, съобщи Бойко Борисов. Той обеща, че малката отсечка, свързваща стадиона с пл. "Св. Неделя" ще бъде готова за празника на София през септември.
Събитието уважиха президентът Георги Първанов, транспортният министър Петър Мутафчиев, генералният секретар на ЕНП Антонио Лопес и посланикът на Япония Н. Пр. Цунехару Такеда.
„Въпреки правителството правим добри неща благодарение на Брюксел“, каза кметът Борисов. „Когато държава и община работят синхронно, стават добри неща“, каза президентът Георги Първанов. Строителството на шесткилометровия участък започна през 2005 г. и струва 145 млн. лв.

Станете почитател на Класа