Безпрецедентни промени в ръководството на Дау Джоунс

Американската медийна група Дау Джоунс, филиал на Нюз Корп извърши сериозни промени в ръководството на компанията и обедини няколко професионални издания и издания за широката публика. Специалистите определят като "безпрецедентни извършените промени в компанията".
На чело на новата структура застава Тод Ларсен, който до момента ръководеше изданията свързани с широката публика. Досегашният ръководител на професионалните издания Клеър Харт напуска компанията. Това са най-сериозните промени след закупуването на Дау Джоунс от страна на Рупърт Мърдок през 2007 година. С последните промени Wall Street Journal, Dow Jones Newswires, Barron's, Factiva и MarketWatch ще имат едно централно ръководство. "Новата структура ще ни позволи да отговорим на очакванията на нашите клиенти много по-бързо и много по-добре в сравнение с нашите конкуренти", каза директорът на Дау Джоунс Лес Хинтън. Според него промените не са продиктувани от личностни и финансови причини. Local Media Group, също филиал на Дау Джоунс, остава независима комапния, се казва още в комюникето пидписано от Хинтън.
БГНЕС припомня, че медийният магнат Рупърт Мърдок, собственик на компанията "Нюз корпорейшън" - News Corp купи в началото на август на 2007 година американският гигант "Дау Джоунс", издател на твърде влиятелния в бизнес средите и сред политическия елит вестник "Уолстрийт джърнъл" за 5,6 млрд. долара. Сумата отговаряше тогава на 60 долара на акция - 65-процентова премия спрямо пазарната цена. /БГНЕС/

Станете почитател на Класа