Корнелия Нинова: Проявата на ревност на Борисов към президента в този момент не му прави чест

Проявата на ревност от страна на Бойко Борисов към президента към този момент не му прави чест, заяви , говорителят на БСП Корнелия Нинова. Това тя каза във връзка с репликата на премиера към държавния глава, относно пътуването му до Охрид, предаде репортер на БГНЕС.
Президентът винаги е бил последователен в това отношение, винаги да бъде на мястото на събитието, да има активна позиция и да подкрепя тези, които са засегнати и пострадали, добави Нинова.
В централата на БСП са разгледали сигнали на кметове от страната, по повод спиране на финансирането на общински проекти и организират този петък в Шумен среща с тях, за да дискутират причините и последствията от това, информира Нинова. Очаква се, участниците в срещата да излязат със законодателна инициатива за преодоляване на кризисната ситуация.
Корнелия Нинова отказа да коментира решението на прокуратурата за повдигане на обвинения срещу бившия министър на МЗХ Валери Цветанов и председателя на Държавната агенция по горите Стефан Юруков. Съдът е този, който ще каже има ли виновни и кои са те, отсече тя. Нинова отказа да коментира и кандидатурата на Георги Кадиев за кмет на София, тъй като тя тепърва ще бъде обсъждана в структурите на БСП. Утре от 10.30 часа сутринта, членове и привърженици на БСП ще поднесат венци и цветя на Братската могила, а от 17 часа ще има концерт в кино „Люмиер“, по повод на годишнината от 9.09.1944 г. Тази дата има важно значение за страната, въпреки противоречивите оценки, защото слага край на едно тоталитарно управление, на икономическа криза, на социално неравенство, репресивна политика и в крайна сметка, един завършек на антифашистката борба, отбеляза Корнелия Нинова.

/БГНЕС/

Станете почитател на Класа