Роднините на загиналите българи в Македония разпознават телата им

Роднините на загиналите българи в трагичния инцидент в Охридското езеро отлетяха вчера за Скопие, за да разпознаят телата им. Това съобщиха от Министерството на външните работи. Общо 13 души са заминали за Охрид, като 8 са от село Антон, 4 от Пирдоп и един от Мирково. Зам. външният министър Марин Райков обясни, че разпознаването на загиналите е по изискване на директора на „Съдебна медицина“ в Македония. „Това е нужно да бъде направено, защото той не приема начина, по който е извършено разпознаването в Охрид, и няма да подпише смъртните им актове“, коментира Райков.
От МВнР съобщиха, че още вчера са били направени аутопсиите на телата. Късно през нощта телата на 15-те загинали трябваше да бъдат транспортирани по родните им места у нас с военния самолет „Спартан“. По разпореждане на премиера Бойко Борисов външният министър Румяна Желева и здравният министър д-р Божидар Нанев трябваше да посрещнат близките на загиналите в Охрид българи, след като те се завърнат от Македония.
Вчера беше изписан още един от пострадалите в Охрид, които бяха настанени във Военномедицинска академия в София. 63-годишният Мино Минов от село Антон бе приет с охлузни рани и натъртвания по гърба. Засега във ВМА остава 57-годишната Венета Стаменова, която е постъпила с аспирационна пневмония. Нейното състояние също се подобрява и вероятно до дни ще бъде изписана, съобщават от болницата.

Станете почитател на Класа