Хиляди зад проф. Илчев след скандала в БНТ

Хиляди зад проф. Илчев след скандала в БНТ
  • Written by:  classa.bg***
  • Date:  
    05.03.2021
  • Share:

Хиляди българи скочиха в подкрепа на проф. Иван Илчев след техническата „грешка” на БНТ, която произведе скандала на седмицата.

 

Навръх Трети март бившият ректор на Софийският университет каза буквално следното, докато зрителите на националната телевизия гледаха шефката на парламента Цвета Караянчева от Шипка: „Бoжe Гocпoди, кaкви нищoжecтвa прocтo cтoят нaчeлo нa бългaрcкaтa държaвa!” До изпуснатата реплика се стигна в мoмeнт, в кoйтo микрoфoнът му в cтудиoтo oщe нe бe изключeн oт aпaрaтнaтa.

 

Наглед скандалните думи, обаче, срещат невероятна подкрепа на българите в социалните мрежи. Докато политиците са по-скоро умерени, обикновените фейсбукари са доста откровени в коментарите към думите на професора за ПКП Караянчева.

 

Левият политик-милионер Георги Кадиев, например, написа следното:

 

„Става ми жал за Цвета Караянчева, но и за българския парламент. За нея, защото е слабохарактерна и позволи Борисов, а сега и проф. Илчев, да си го изкарват на неин гръб. Сега вече е късно да направи каквото и да е, ще загуби мястото в Кърджали и ще остане в историята единствено с определението ПКП.

Но още повече за българския парламент и българското правителство, защото Илчев каза на глас това, което знаем: нищожества стоят начело на държавата”.

Не толкова дипломатични са обикновените българи. Виолета Савчовска пише следното: „А Вие смятате, че Караянчева е имала шанс да остане в историята с нещо друго, освен ПКП? Само си помислете, че това недоразумение вече ще седи наравно с Петко Каравелов, Петко Р. Славейков, Стефан Стамболов, Драган Цанков. Трябва да ни е срам, не да я жалим.

Велико Великов пък смята, че „ПКП е унижение за Парламента и за всички нормални българи. С интелект, външност и обаяние, подходящи за паднала квартална пивница.... Позор за България!!!

 

Елизабет Станева откровено аплодира екс ректора на СУ: „Проф. Илчев днес тури нова белязка на ПКП. Адмирации!”

 

Калин Манолов е доста по-многословен: „Сутринта по БНТ1 бившият ректор на СУ проф. Илчев се бил изпуснал в ефир зад кадър по адрес на ПКП-то: "Боже, какви нищожества управляват днес България!"  Напълно е прав, но ми се щеше да не беше се "изпускал", а да го беше казал открито в ефир. И не само по адрес на това, които имаме като председател на Народното събрание. Целият пореден парвенюшки кръг, самопровъзгласил се за елит, се състои от нищожества. Докато е така, в България ще има само подарена "свобода". П.С. Караянчева била казала, че изкачването на Шипка калява духа. Нищожествата нямат дух”.

Станете почитател на Класа