Меграхи беше освободен - подробности

Либиецът Абдел Басет Али Мохамед Ал-Меграхи, обвинен за взривяването на "Боинг" 747 на американската компания Пан Ам над шотландското градче Локърби, е освободен, съобщи официален източник, цитиран от АФП.
Той ще пристигне в Триполи до няколко часа, заяви официален представител на либийското правителство. "Той е свободен и ще пристигне в Либия в следващите няколко часа", каза официален източник от службата на либийския премиер. По-рано днес официални представители на военното летище близо до Триполи съобщиха, че тече подготовка за пристигането на Мехраги, като местните медии информираха, че самолет с либийски журналисти е отпътувал за Шотландия. Меграхи страда от рак на простатата в напреднала фаза.
БГНЕС припомня, че Меграхи е бивш агент на либийското разузнаване. Той беше осъден през 2001 г. за планирането на бомбения атентат срещу самолета на авиокомпания Пан Ам над шотландското селище Локърби през 1988 г., при който загинаха 259 души в самолета и 11 на земята. Той излежаваше 27-годишна присъда в шотландски затвор. Либия обаче поиска Меграхи, който страда от рак на простатата в напреднала фаза, да бъде освободен и да му бъде позволено да се върне у дома, за да види семейството си преди да умре. /БГНЕС/

Станете почитател на Класа