„Леденика“ ще е първата пещера с рампа за достъп на хора с увреждания

„Леденика“ ще е първата благоустроена пещера в България, в която ще бъдат поставени рампи и съоръжения за достъп на хора с увреждания, съобщи специално за БГНЕС областният управител на Враца Пепа Владимирова.

В рамките на проекта „Леденика-достъпна за всички“, който се финансира със европейски средства, предстои да бъде доставена и монтирана специална платформа в пещерата, която ще позволи тя да бъде посещавана и от хора с увреждания. Сред проектите, които в момента изпълнява областната администрация е и проект по Оперативна програма „Административен капацитет“ за повишаване на публичността и прозрачността в работата на областните администрации в Северозападния район, както и за новите измерения на междурегионалното сътрудничество. Един от големите инфраструктурни проекти на територията на областта е изграждането на още две ленти пътно платно на двулентовото трасе от Мездра до Ботевград ,който в момента е на равнище заявяване на инвестиционни намерения. От областната администрация се надяват до края на годината да е ясно кой ще е изпълнител на проекта, за да може в най-добрия случай в началото на следващата година да бъде направена първата копка по ремонтните дейности. Сред първите проблеми ,с които се е сблъскала Владимирова, след встъпването й в длъжност е фактът, че с близо два месеца закъсняват плащанията от Областните администрация към външни й контрагенти. Причина за това е закриването на Министерството на държавната администрация и административната реформа, което финансираше разходите на администрациите. Очаква се правителството да реши кой ще е първостепенния разпоредител на средствата за издръжка на Областните администрации, за да могат да бъдат направени плащанията. Туризмът в областта и всичките му алтернативни проявления също ще е сред основните приоритети в работата на Владимирова, въпреки че в момента областната администрация не разполага с конкретен план за действие в тази посока.
Областният управител на града е възложил да бъде изготвен анализ на работата на администрацията от 2008г до сегашния момента, за да може да бъде взето решение дали да им структурни или персонални промени. В структурата ще се ръководи на принципа на взаимното доверие, баланс и допълване на работата на отделните служители, за постигането на максимално качество и ефективност на работата.

Станете почитател на Класа