Румен Петков: БСП да се фокусира върху частичните местни избори

Неприемливо е и непонятно защо при очевидната истеризираща кампания на атака и агресия срещу бивши министри от БСП, ръководството на социалистическата партия си мълчи. Това каза в Плевен депутатът от Коалиция за България Румен Петков.
Днес се провежда първото заседание на новосформираната комисия за защита на кадрите, която има за задача да се погрижи за експертния кадрови потенциал на партията.
"За мен не е приемливо 4-5 месеца да обясняваме, че приключваме един успешен мандат и при такава кампанийна агресия ние да не заемем ясна позиция", беше категоричен Румен Петков. Според него, четири са ключовите изпитания, пред които е поставена БСП. На първо място, съхраняване на доверието на хората, подкрепили левицата на изборите. Според Петков мълчанието от страна на ръководството на партията създава у хората впечатление, че са гузни. "Една сериозна партия, която държи на своето име, която държи на своя авторитет, не бива и не може да подминава отношение към свои хора по този начин. Това кампанийно отношение ще има своето продължение - това ще бъде уволнението на областните управители и старта на същата кампания и срещу тях. Ще минат две - три такива вълни", каза още Петков.
Второто предизвикателство пред БСП, според Румен Петков, е свързано с конгреса на партията и то не как влиза партията на него, а как излиза. "Въпросът в обществото днес е какво става в БСП", каза депутатът. Третият голям изпит е какво ще стане с експертния потенциал, който е граден през последните 10-15 години. На четвърто място БСП трябва да фокусира вниманието си върху частичните местни избори октомври - ноември. А големият въпрос пред социалистите е как партията ще се подготви и ще се представи след две години на президентските избори и на изборите за местни органи на самоуправление, беше категоричен Румен Петков. Информацията е на Дарик радио.

/БГНЕС/

Станете почитател на Класа