Бандити с полицейски униформи ограбиха варненски бизнесмен

Трима мъже, облечени с полицейски униформи и качулки, въоръжени с автоматично оръжие, са нападнали собственика на фирма “КДМ Експрес-комерс” в центъра на Варна. Това съобщиха вчера от МВР. Престъпниците, извършили обира, нападнали бизнесмена с викове “Акция” и “Полиция”.
Нападателите са успели да вземат около 100 хил. лв. и избягали с автомобил “Лада” със син буркан. Собственикът на фирмата е атакуван секунди след като паркирал лек автомобил “Пежо 206” пред офис на бул. “Генерал Колев” в морската столица. Мястото е в самия център на града и по това време е имало много хора в района. Обраният мъж изтеглил парите минути по-рано от банков трезор, бил е без охрана въпреки солидната сума. Заедно с него е пътувала само една жена, съобщиха вчера информационните сайтове. Дръзкото нападение е станало точно срещу офис на Прокредитбанк.

Нападението

Маскираните излезли от съветското возило веднага след пристигането на бизнесмена пред офиса. Те били с качулки и дрехи, върху които е имало надписи “Полиция”. Нападателите били въоръжени с автомати. Единият от тях извикал многократно “Акция”, след което обградили пежото с насочени автомати, свалили пътуващата до бизнесмена жена. От нея взели чанта, подобна на куфарче, след което се качили в ладата и заминали с мръсна газ.
Сигналът за наглия обир е подаден вчера на тел. 112 около 9,30 часа. Не е ясно дали нападателите са били действащи служители на полицията, или са ползвали само характерните полицейски атрибути. След подаването на сигнал до полицията органите на реда предприели заградителни и издирвателни действия.
Ладата на нападателите е открита минути по-късно опожарена на бул. “Сливница” 120 в града. Полицията е установила, че регистрационните табели на автомобила на престъпниците са откраднати от друг автомобил, паркиран на територията на Трето районно управление. През целия ден екипи на „Криминална полиция“ вчера са вземали отпечатъци и са извършвали оглед на мястото.

Станете почитател на Класа