Детските градини и яслите в София от днес подновяват работа

Детските градини и яслите в София от днес подновяват работа
  • Written by:  Classa.bg**
  • Date:  
    26.05.2020
  • Share:

Персоналът ще бъде тестван за коронавирус, каза кметът на София Йорданка Фандъкова. По данни на директорите, желание да изпратят децата си в общинските детски градини са заявили родителите на 26% от общия брой на посещаващите.

От днес отварят повечето детски градини и ясли на територията на Столичната община.

Работа подновяват 176 детски градини и 24 самостоятелни детски ясли в София. По данни на директорите, желание да изпратят децата си в общинските детски градини са заявили родителите на 11 849 деца. А това е 26% от общия брой на посещаващите. В самостоятелните детски ясли децата ще са 860, което е 43% от посещаващите, сочат още данните, съобщи БНР. 

„Пет градини в район Студентски - по решение на кмета на района, няма да отворят врати и две детски градини в Илинден и в Надежда, в които се извършват ремонти. Но във всички останали е направена нужната организация, дезинфекция, а екипите са подготвени да приемат деца“, уточни столичният кмет Йорданка Фандъкова, както и изтъкна, че в детските учебни заведения ще бъдат спазвани стриктно препоръките за дезинфекция:


„Четири пъти трябва да бъдат дезинфекцирани помещенията, а на 15 минути - санитарните помещения. Дезинфекцират се и площадките за игра навън, като препоръката е колкото се може повече навън. За съжаление очакваме лошо време и дъжд - очевидно ще трябва да се справят колегите вътре в първите дни“.

Персоналът в детските градини и ясли ще бъде тестван за коронавирус, каза още кметът на София Йорданка Фандъкова.

 

 

 

Станете почитател на Класа