Стойчев: Не просто искри, а камъни прехвърчат между „Дондуков“ 1 и 2, заради наближаващите избори

Стойчев: Не просто искри, а камъни прехвърчат между „Дондуков“ 1 и 2, заради наближаващите избори
  • Written by:  Classa.bg**
  • Date:  
    25.06.2020
  • Share:

Има общо напрежение на политическата сцена в България, което не е свързано просто с коронавирусната криза, а е отпреди това, обясни анализаторът

Политическата обстановка у нас се изостря. Това каза в интервю за предаването „Добър ден, България“ на Радио „Фокус“ политическият анализатор и социолог Кънчо Стойчев. „Има общо напрежение на политическата сцена в България, което не е свързано просто с коронавирусната криза, а е отпреди това.

Знаем, че искри, а и не само искри, бих казал и камъни, прехвърчаха между двете страни на „Дондуков“ и миналата година, когато нямаше обявена пандемия. Изостря се обстановката поради факта, че бавно и полека навлизаме в предизборен период. Сега ще мине лятото и ще останат шест месеца до редовните избори, ако са редовни и не се стигне до предсрочни избори“, коментира социологът.


Сблъсъците между президент и премиер са и заради принципно сбъркан нарушен диалог в страната ни, допълни Кънчо Стойчев. Според него отдавна страната ни няма общ дневен ред и общи цели пред обществото.

„Колкото да е имало престрелки между двете основни институции, в периода, в който се стремяхме към НАТО и ЕС, имаше единение на нацията. Сега няма такива цели и оттам се получават тези сблъсъци, които в крайна сметка вредят на всички“, обясни социологът.


Кънчо Стойчев подчерта, че час по-скоро страната ни трябва да изработи няколко национални приоритета, приети от всички след широк диалог в обществото, за да се върви напред.

 

 

 

Станете почитател на Класа