”Фалкон”-ът като агитационен материал и пропагандно средство

”Фалкон”-ът като агитационен материал и пропагандно средство
  • Written by:  Classa.bg**
  • Date:  
    17.11.2019
  • Share:

Правителственото летало, 20-годишният ”Фалкон”, традиционно се изтъква в информационното пространство, когато в държавата стане напечено.

След новините за 600-те хил. недействителни бюлетини на местните избори, търговията с гласове, арестуваните кметове и съветници, "симпатичните" химикалки, преживяхме и "избора" на главен прокурор и още много безобразия. Дойде и ред на скандалите с болничните, които извадиха синдикатите от летаргията и се появи заканата за стачна готовност. "Фалкон"-ът за пореден път влезе в ролята си да героизира компрометирания ни премиер.

Това не се случва за първи път - помните, вярвам, че преди време преживяхме аварията със строшения колесник, който застрашил живота на Бойко, според някои автори. Сега дойде ред навигацията да се потроши и леталото да се приземява ръчно, но пилотите ни са добри и животът на Бойко отново е спасен. Другата седмица можем да очакваме следващите дежурни номера, трикове, финтове и фокуси от репертоара - скъсан менискус, хипертонична криза, някаква изискана и аристократична мигрена, или възпаление на капачката на лявото му коляно.

Общото във всичките тия явления и инциденти е, че те обикновено предхождат оставката на Бойко. Поредната му оставка, преди отново да се завърне.

Дали не е време да купим на Бойко нов самолет?

Самолет, който да излети в една неизвестна посока и никога да не се приземява у нас!

 

Любо Кольовски

Станете почитател на Класа