Партиите да изчакат КС

Очаква се утре Конституционният съд (КС) да се произнесе по жалбата на 70 депутати срещу изборния закон. Атакуват се като противоконституционни мажоритарния вот и изборната бариера от 8%.
Не се знае как ще гласуват магистратите, което прави интригата около изборите непредсказуема. Партийните централи пресмятат съотношението на гласовете и не са на 100% сигурни, че законът няма да бъде върнат. Независимо от това обаче периодично обявяват кои са им мажоритарните кандидати.
От НДСВ заявиха, че Николай Василев ще бъде пряко избиран във Варна, БСП спряга Андрей Пантев и други значими фигури. Яне Янев от РЗС заяви, че ще изчака да види къде ще се кандидатират мажоритарно най-големите му душмани-лидерите на тройната коалиция, за да се изправи срещу един от тях.
В ситуация като тази, май е по-добре политиците да замълчат и да изчакат КС да се произнесе по изборния закон. Защото, ако се окаже, че намира мажоритарният вот за противоконституционен, ще излезе, че партиите пак са поставили каруцата пред коня. Което не е в техен плюс.

Станете почитател на Класа