Игри на боклук

В неделния следобед, когато софиянци по традиция пътуват, гледат спорт по телевизията или просто се разхождат в парка, ГЕРБ и БСП си спретнаха политическо дерби с темата за боклука на столицата.
От партията на кмета Бойко Борисов се зарекоха вчера, че ще направят всичко необходимо, за да не допуснат приемането на Закона за управление на отпадъците в София. Общинските съветници от ГЕРБ съзряха правителствен сценарий за създаване на криза в града и дори прогнозираха санкции от Европейската комисия. Председателят на БСП в Столичния общински съвет (СОС) Жельо Бойчев пък даде съвет на Бойко Борисов да не пречи на правителството, което помага за решаването на кризата с боклука в София.
Столичани са силно заинтересовани от темата с боклука, но някак им омръзна да слушат кой е почистил по-добре града – СОС или Националният кризисен щаб. Факт е, че София не е била по-чиста и подредена от години и ако остане такава, това ще е голям плюс за политиците.
Политическата чест на партийните лидери безспорно е важно нещо, но по-важен си остава реалният просперитет на един двумилионен български град. Затова е добре българските политици вместо да си обявяват дуели по темата за чистотата, да си стиснат ръцете и да работят заедно за нея. Само ще спечелят от това поведение.

Станете почитател на Класа