През последния месец парламентът работи като за цяла година

Парламентът създаде подкомисията за контрол върху ДАНС. След месеци мъки в зала и кулоари депутатите попълниха състава й с независимия депутат Елеонора Николова и с лидера на "Атака" Волен Сидеров. ( стр. 5). Според промени в правилника за дейността на комисията решенията в нея за контрол върху приключили оперативни дела ще се вземат с мнозинство, а не както досега - с консенсус.
Общо петима депутати ще „контролират“ родното ФБР всичко на всичко две седмици (припомняме, че БСП иска парламентът да приключи работа преди изборите за евродепутати).
Това означава, че може да заседават веднъж. А може и изобщо да не се съберат.
На всички е ясно, че решението за подкомисията е заради престоящия доклад на Еврокомисията през лятото. Ако зависеше от родните парламентаристи, такава изобщо нямаше да има. Както нямаше да има и Семеен кодекс и Закон за конфликта на интереси, ако не беше натискът от Брюксел и от президента.
За съжаление и този парламент едва в последните дни от мандата си работи на пълни обороти. Приемат се доклади, решения и закони на килограм, а за качеството им никой не се интересува. То остава за следващия парламент.

Станете почитател на Класа