Пътят, по който да спечелите повече пари

Пътят, по който да спечелите повече пари
  • Written by:  novini.bg
  • Date:  
    23.08.2018
  • Share:

Фондовете са един от най-подходящите начини за умножаване на паричните средства.

Финансовият пазар предлага голямо разнообразие от начини за вложения. Оказва се, че за юни месец тази година вложенията във фондове у нас бележат нов рекорден връх.

Активите, управлявани от местните и чуждестранните инвестиционни фондове наброяват общо 3762.4 млн. лева.

Това сочат последните данни на Българската народна банка, показа проверка на Novini.bg.

За същия период парите, управлявани от местните инвестиционни фондове, достигат сумата от 1373.6 млн. лева. Само за справка през миналия юни вложенията наброяват 1167.6 млн. лева.

С това се натрупва увеличение, което е с 206 млн. лева. В сравнение със статистиката от март месец, когато вложенията сочат 1346.4 млн. лева, активите се увеличават с точно 27.2 млн. лева.

Оказва се, че българи в тази сфера влагат най-много от спестяванията си в акции.

Към края на юни 2018 г. активите на фондовете, инвестиращи в ценните книжа, имат най-висок относителен дял. Инвестициите в акции правят точно 39.7% от общия размер.

От друга страна фондовете, инвестиращи в облигации, притежават 39.4% от общата сума на вложенията. Техният размер нараства с 657.2 млн. лева.

Към края на второто тримесечие на настоящата година активите на фондовете, инвестиращи в акции, се повишават с 82 млн. лева. Така те стигат сумата от 544.9 млн. лева.

Средствата, управлявани от фондовете, инвестиращи в облигации, скачат с 64.7 млн. лева. Увеличавайки се с 13.6%, те стигат до 541.9 млн. лева към юни 2018 г.

Ако обаче сте решили да вложите парите си в инвестиционен фонд, то трябва да знаете няколко прости неща.

На първо място според икономистите чрез подобни вложения се преследва дългосрочна печалба. Следва сигурността на самия фонд, в която трябва да сте напълно убедени.

Като вложители хората трябва да имат едно наум още, че всяка инвестиция преминава през своите възходи и падения.

При избора си на дадена компания потребителят трябва да се стреми да сведе риска до минимум от една страна и да изстреля печалбата си на максимално ниво от друга.

Станете почитател на Класа