Заради срива на биткойна финансова акула от Уолстрийт стана милиардер за един ден

Заради срива на биткойна финансова акула от Уолстрийт стана милиардер за един ден
  • Written by:  Classa.bg**
  • Date:  
    20.02.2018
  • Share:

Тайнствен инвеститор изкупи огромно количество биткойни в момент на срив на криптовалутата на стойност 400 милиона долара, съобщава Marketwatch. Трейдърът с адрес на биткойн-портфейла 3Cbq7aT1tY8kMxWLbitaG7yT6bPbKChq64 е направил покупките в периода 9 - 12 февруари. Количество биткойни по неговата сметка се е увеличило от 55 до 96 хиляди бройки.

 

Биткойн

 

По думите на президента на организацията 360 Blockchain USA, покупката с голяма вероятност е направена от крупен играч на Уолстрийт. В определен момент курсът на криптовалутата падна под 6 000 долара за бройка, сега обаче биткойн се търгува за над 11 000 долара. По този начин, участникът на пазара е влязъл в списъка на милиардерите в биткойн.

 

Общата капитализация на пазара на криптовалутата се приближава до 500 милиарда долара. Въпреки спада от началото на годината, през юли биткойнът може да постави нови рекорди. Това заяви на 16 февруари Том Лий, управляващ партньор на Fundstrat Global Advisors LLC. Анализирайки над двадесет случая на падане на курса на биткойн от 2010 година насам, той е установил, че периодът на възстановяване на курса отнема около 1.7 пъти повече време, отколкото периода на предшестващия спад.

 

По данни от тази сутрин биткойнът е поскъпнал до 11500 долара. В началото на 2017 година най-известната криптовалута за първи път от 2013 година насам достигна хиляди долари, към декември стойността на биткойн се вдигна до историческия максимум от 20 000 долара.

Станете почитател на Класа