Топ финансист извади на светло популизма в бюджета на БСП!

Топ финансист извади на светло популизма в бюджета на БСП!
  • Written by:  classa.bg**
  • Date:  
    24.10.2017
  • Share:

Кралят на бюджетите Кирил Ананиев разкри каква заплата взима Отмяната на плоския данък и харчовете на левицата ще доведат до 4 млрд. лв. дефицит, допълни зам.-министърът

 

 

 

 

 

 

2350 лева е заплатата на всички зам.-министри, но мисля че това е заплащане, което отговаря на труда. Това заяви Кирил Ананиев наричан още "бюджетара", тъй като е участвал и правил бюджетите през последните няколко години. Самият той заяви пред Нова телевизия, че е направил 35 от бюджетите на България.

 

ЕКСКЛУЗИВНО! Топ финансист извади на светло популизма в бюджета на БСП! Кралят на бюджетите Кирил Ананиев разкри каква заплата взима

 

"Не съм имал трудности на работя нито с финансовите министри, нито с премиерите на нашата страна", допълни Ананиев.

 

Той допълни, че общото увеличение на заплатите е 730 млн. лв., които са насочени към основни приоритетни функции, като образованието, социалното осигуряване и грижите, както и на силовите ведомства. За това дали е възможно да има увеличение на заплатите от 15 процента на полицаите, Ананиев заяви, че определяйки приоритетите в областта на доходите винаги са се стремяли да се обърне внимание на местата където има проблем с персонала и се преценява къде са най-големите проблеми с кадрите и обучението.

 

За искането на отмяната на плоския данък, Ананиев заяви, че той е включен в програмата на правителството и то държи да остане. "въвеждането на прогресивния данък в този му вид води до намаляване на бюджета с над 1 мрд. лв., защото необлагаемия минимум засяга всички български граждани", допълни Ананиев.

 

По повод новият заев от 1 млрд. лв. зам.-финансовият министър заяви, че това което ще платим и това което ще получим е намаляване дълга на страната с 600 млн. лв.

 

За алтернативния бюджет на БСП, Ананиев заяви че е направен анализ на политики, а не алтернативен бюджет, защото няма приходи, разходи и разпределяне. "В крайна сметка виждаме едно сериозно намаление на приходите и нарастване на разходите с над 3 млрд. лв., което ще доведе до 4 млрд. лева дефицит", допълни още един от най-добрите финансити у нас.

 

За предложението на БСП да се дадат 500 млн. повече на болниците, с което да се поемат дълговете Ананиев уточни, че в България и частните и държавните се мерят с еднакъв статут, което ще доведе до проблеми с ЕС.

Станете почитател на Класа