Готвят секира, свързана с парите ни

Готвят секира, свързана с парите ни
  • Written by:  Classa.bg**
  • Date:  
    15.09.2017
  • Share:

Отново ограничават плащането в брой. Само два месеца, след като парламентът отхвърли идеята – държавата отново слага темата на дневен ред. Промяната е част от данъчните закони за 2018 година, публикувани от финансовото министерство.

 

Какво още се предвижда за финансите през следващата година? Добрата новина е, че данъците през следващата година няма да се увеличават. Има обаче няколко много сериозни уловки.

 

На първо място плащането в брой – идея, която правителството се опита да лансира в края на юли, но беше отхвърлена от парламента. Сега в закона за следващата година отново е записано – плащаме в брой само до 5000 лева – всичко друго по банков път.

 

И още, но за хората, които подават данъчни декларации. Според статистиката това са около половин милион българи. 70% от тях подават данъчната си декларация на хартия. От 2018 г. обаче хартията остава в историята. Забравяме и за отстъпката от 5%, защото държавата предвижда декларациите да се подават само и единствено онлайн.

 

Приходи в хазната – 1, 2 млн. лв. И нещо любопитно от следващата година – наргилетата попадат под ударите на данъчния закон. А търговията с тютюн сериозно се затяга – без реклами, без продажба онлайн, без доставка по поща, ако не са платени акцизите, уточнява Нова телевизия.

Станете почитател на Класа