×

Warning

JUser: :_load: Unable to load user with ID: 268

Оманският фонд заяви интерес за оздравяване на КТБ, но без Цветан Василев

  • От фонда обаче не посочват конкретна ликвидна подкрепа
Оманският фонд заяви интерес за оздравяване на КТБ, но без Цветан Василев
  • Written by: 
  • Date:  
    21.10.2014
  • Share:

Оманският фонд е заявил интерес за оздравяване на Корпоративна търговска банка (КТБ), но без участието на мажоритарния собственик Цветан Василев. Това става ясно от писмо, изпратено до премиера Георги Близнашки, до финансовия министър Румен Порожанов и до Българската народна банка (БНБ), съобщи БНР. В писмото вторият по големина акционер в Корпоративна търговска банка заявява интерес към оздравяването й заедно с вече познатия австрийски фонд ЕПИК и нов партньор - "Джемкорп" и "Фрешфийлдс".

 

От Оманския фонд настояват в рамките на тази седмица да се проведе среща с БНБ, но не коментират нито план за преструктуриране, нито предлагат конкретна сума за ликвидна или капиталова подкрепа за КТБ. Посочва се, че това може да стане ясно, след като се видят резултатите от внесения вчера доклад на одиторите в БНБ. Също така в писмото се настоява да има яснота каква може да бъде държавната помощ.

 

От Фонда подчертават, че незабавно трябва да се вземат мерки, за да се запазят активите на КТБ и дъщерните й дружества както по време на периода на специалния надзор, така и по време на преходния период, който би бил необходим.

Read 1197 times

Станете почитател на Класа