Усвояването на офис площи в ЦИЕ е нараснало със 73%

Усвояването на офис площи в Централна и Източна Европа (ЦИЕ) е нараснало с цели 73% за първото полугодие на 2010 г. в сравнение със същия период на миналата година. Това сочи доклад на консултантската компания Jones Lang LaSalle, съобщи investor.bg. Повишението в Западна Европа е по-ограничено – 32%.
На Стария континент наемните нива продължиха да се стабилизират, като някои региони отчетоха значителни ръстове, отчита компанията. Според доклада най-голямо повишение е било отбелязано в престижния квартал Уест Енд в Лондон, където наемите са се покачили с 13,3%. Скокът в Париж е бил 7,1%, а в Лондонското сити – 5,3%. Признаците на икономическото възстановяване започват да си проправят път към офис сегмента, но наемателите все още остават предпазливи, допълват от Jones Lang LaSalle.
В сегмента на бизнес имотите у нас раздвижване се наблюдава при индустриалните и логистичните площи, става ясно от доклад на консултантската компания Forton International. С 20% са нараснали завършените индустриални площи за второто тримесечие на 2010 г. в сравнение с предходното. Ценовите нива са също стабилни, отчитат експертите. Логистичният пазар в България остава най-слабо засегнат от кризата, като основна причина е липсата на свръхпредлагане, породено от големите очаквания на инвеститорите, както е при офис и търговските площи, категорични са от Forton.

Станете почитател на Класа