254 малки фирми от Врачанско са получили над 2 млн. лв. COVID компенсации

254 малки фирми от Врачанско са получили над 2 млн. лв. COVID компенсации
  • Written by:  Classa.bg**
  • Date:  
    03.01.2021
  • Share:

54 микропредприятия от област Враца са получили над 2 милиона лева безвъзмездна финансова помощ за преодоляване на икономическите последствия от пандемията. Това са фирми с до девет души пресонал.

 

От тази година за директни плащания с европейски средства ще могат да кандидатстват и по-големи предприятия. Фирмите от област Враца, които са получили компенсации за загубите в следствие на пандемията, са с различна дейност. Сред тях са малки цехове, автосервизи, локални интернет доставчици и магазини, предаде БНР.

 

Безвъзмездната помощ е различна и е до 10 000 лв. Дружествата са доказали 20% спад в оборота за миналата година спрямо по-миналата и в тях са наети до 9 души. През тази година са предвидени директни плащания с евросредства за по-големи компании, посочи Цвети Иванова - директор на областния информационен център във Враца, който консултира фирмите, които кандидатстват:

 

„2021 година ще бъде отворена програма за „богатите малки" - това са малките предприятия - от 10 до 49 човека, които имат обаче оборот над 500 000 лева, за да могат да получат 50 000 лв. директна сума

Станете почитател на Класа